Uhlíky pro vodní dýmky jsou nedílnou součástí všech kuřáků vodních dýmek.Rychlozápalné uhlíky mají ohromnou výhodu oproti klasickým uhlíkům tu, že není třeba žádný dlohodobý zdroj ohně. Pro rozžhnutí rychlozápalného uhlíku krásně postačí jedna sirka nebo klasický zapalovač.
Rychlozápalný uhlík během rozpalování vydává dosti nepříjemný zápach a může slabě prskat, proto je vhodné jej zapalovat mimo místnost (vhodné je za oknem, nebo na balkóně). Samotný rychlozápalný uhlík obsahuje síru, která uhlík dokonale rozpálí do minuty. Uhlík je pak mírně ovlivněn touto chemickou složkou. Pokud však rzchloyápalný uhlík dostatečně rozžhnete a v uhlíku Vám nezůstane žádný kousek rzchloyápalné směsi, je tento chemický vliv minimální. Ovlivnit chuť tabáku však může pokud rychlozápalný uhlík zapalujete přímo na korunce vodní dýmky, nebo používáte nějaké velmi nekvalitní uhlíky, které se však na našem trhu neprodávají. Může se také stát že uhlík není dostatečně rozžhavený a na korunce ještě rychlozápalná směs chytne, to ovlivní chuť tabáku. Na našem trhu je velké množství druhů rychlozápalných uhlíků. Uhlíky se vyrábějí např. v Holandsku, v Anglii, v Belgii, v Egyptě a v Číně nebo v některých dalších státech. Rychlozápalné uhlíky na našem trhu prošli mnohými změnami a vykazují stále kvalitnější zpracování. Mezi některé z nabízených rychlozápalných uhlíků patří: Do uhlíků tohoto typu se nesmí foukat, neboť rzchloyápalná směs, kterou uhlíky obsahují může nečekaně vyprsknout do obličeje a nepříjemně zranit. klasické uhlíky (brikety) které rozdělujeme na klasické brikety a CoCobrico Uhlíky klasické oproti uhlíkům rychlozápalným mají pár výhod a pár nevýhod . Mezi velkou výhodu patří jistě to, že klasický uhlík nevykazuje během kouření žádný chemický nádech po rzchloyápalné směsi, pokud je dostatečně rozžhavený. Další výhoda je jistě ta, že doba zhnutí klasického uhlíku je daleko delší než u rychlozápalných uhlíků. Klasické uhlíky neobsahují žádnou síru, ani žádné jiné chemické přísady. Klasické uhlíky pro vodní dýmky rozdělujeme na uhlíky které mají tvar oválu (podobné grilovacím uhlíkům) a na uhlíky z Indonésie CoCobrico. Kokosové uhlíky obdařené vynikajícími vlastnostmi vyrobené z kokosových skořápek, které jsou zbytkovým produktem při výrobě kokosového oleje. 100% ekologický produkt. Výhřevnost je mnohem vyšší než u dosavadních grilovacích uhlíků, uhlíky se v průběhu žhnutí nerozpadají a zanechávají minimum popela. Zůstatkový popel se skládá ze 2 % celkového objemu produktu. Při spalování se nepotvrdilo uvolňování sazí (popílku) a škodlivých zplodin do ovzduší. Při spalování se nevytváří kouř ani zápach. Kokosová briketa dokáže žhnout až 2,5 hodiny. Klasické uhlíky lze rozžhavovat pomocí speciálních žhavičů z naší nabídky, nebo pomocí plynového sporáku nebo zahradního grilu.
|